Plitvice-lakes

O Plitvičkim jezerima: Biser prirodne ljepote Hrvatske

Plitvička jezera su jedno od najimpresivnijih prirodnih čuda Europe i jedna od najvećih turističkih atrakcija u Hrvatskoj.

Smještena u srcu Hrvatske, u blizini grada Plitvička Jezera, ova nacionalna parka obuhvaća nevjerojatne kaskade jezera i slapova, okruženih gustim šumama i divljim životinjama.

Plitvicas-seen-Kroatien

Plitvička jezera su ne samo simbol netaknute prirodne ljepote, već i zaštićeno UNESCO-ovo prirodno dobro, čuvano kako bi se očuvala ova dragocjena prirodna riznica.

Plitvicka jezera Plitvice Lakes National Park
plitvice
Plitvice-lakes

Osnovne karakteristike Plitvičkih jezera uključuju 16 prekrasnih jezera, raspoređenih na dvije kaskade, te 90 impresivnih slapova. Ta jezera su oblikovana kroz tisuće godina erozijom i sedimentacijom, rezultirajući u jedinstvenom sustavu jezera koja se razlikuju po veličini, dubini i boji.

Jezera su poznata po svojoj boji, koja varira od nježno plave do tirkizno zelene, ovisno o mineralnom sastavu vode i kutu sunčevih zraka.

lakes-croatia

Jedan od najpoznatijih i najvećih slapova u parku je Veliki slap, visok 78 metara, koji je pravi spektakl i neizbježan motiv za sve posjetitelje.

Plitvice-lakes

Plitvička jezera također su dom brojnim vrstama biljaka i životinja. Šume oko jezera obiluju divljim životinjama, uključujući medvjede, vukove, vjeverice i mnoge ptice. Nacionalni park je također domaćin brojnim rijetkim vrstama flore i faune, uključujući endemske vrste koje se mogu vidjeti samo na ovom području.

Plitvice-lakes3

Posjetitelji Plitvičkih jezera mogu uživati u brojnim aktivnostima, uključujući šetnje, planinarenje, vožnju biciklom i vožnju brodom. Park ima dobro označene staze različitih težina, tako da je pogodan za sve vrste posjetitelja, od obitelji s djecom do zaljubljenika u prirodu i avanturiste.

national-park-kroatien

Hodajući po stazama i drvenim mostovima koji se pružaju iznad jezera i slapova, posjetitelji mogu uživati u nevjerojatnim perspektivama i fotografijama koje će pamtiti cijeli život.

plitvice-lakes-boat-trip-on-the-lake

Kako biste očuvali ovo prirodno blago, postoji niz pravila i ograničenja za posjetitelje, uključujući zabranu kupanja u jezerima i hranjenje divljih životinja. Nacionalni park također ima posebne programe očuvanja za očuvanje prirode i ekosustava.

waterfall-plitvice

Plitvička jezera nude jedinstvenu priliku za istraživanje divljine, uživanje u spektakularnim prirodnim ljepotama i povezivanje s prirodom. To je mjesto koje ostavlja dubok dojam na sve koji ga posjete i koje svakako trebate uvrstiti na svoj popis mjesta koje želite posjetiti u Hrvatskoj.

Go2Plitvice

Informacije o našim uslugama

Telefon: +385 1 231 88 65
E-mail: info@stepenice.hr

P. Lončara 26, 10360 Sesvete
Zagreb, Hrvatska

go2plitvice

Proceed Booking